eJuttu - oppimisympäristöjen kehittämishanke

Ejuttu on Opetushallituksen rahoittama oppimisympäristöjen kehittämishanke. Ejuttu-hanke tuottaa lappeenrantalaisten koulujen käyttöön verkkolehtijulkaisualustan, jota koulut voivat käyttää joko koulun ajankohtaisten uutisten ja tapahtumien viestimiseen tai projektien julkaisuun.

Ejutusta on pyritty tekemään helppokäyttöinen alusta. Siinä voi julkaista tekstiä, kuvia, video- ja äänitiedostoja, kuvagallerioita, kyselyjä ym.

Ejuttu-julkaisualusta on levinnyt ympäri Lappeenrannan alueen. Ensimmäisen verkkolehden otti käyttöönsä Lappeenranna lyseon lukio keväällä 2011. Sittemmin mukaan ovat tulewet mm. Kuusimäen, Lauritsalan ja Joutsenon koulut. Ejuttua hyödyntävät myös kaupungin nuorisotoimen Pistorasia-verkkolehti sekä Mediakeskuksen Sormet-, Molla- ja Komeetta-hankkeet.

Verkkolehteä hallinnoi Saimaan mediakeskus. Jokaisella Ejuttu-koululla on päätoimittaja, joka vastaa mm. lehden ulkoasusta ja käyttäjätunnuksista. Oppilaat saavat joko omat toimittaja-tunnukset tai ryhmätunnukset, joilla he voivat lisätä sisältöä. Varsinainen julkaisu kuitenkin onnistuu turvallisesti vain vastuuopettajan hyväksynnän kautta.

Ejuttu-hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Saimaan ammattikorkeakoulu, joka on vastannut Ejuttu-alustan teknisestä ja graafisesta suunittelusta ja toteutuksesta. Ejuttu-palvelimen ylläpidosta vastaa F-Solutions Oy.

Ota siis yhteyttä ja lähde tekemään koulun omia kiinnostavia uutisia ja projekteja oppilaiden kanssa. Saimaan Mediakeskus järjestää tarvittaessa koulutuksen käyttöönottoa varten ja antaa vinkkejä juttujen tekemiseen.